CHIARA FERRAGNI: Aπό fashion blogger σε fashion empire με τη δύναμη των Social Media

 C hiara Ferragni: ένα όνοµα γνωστό σε κάθε κορίτσι και γυναίκα που είναι fan της µόδας, του street style και των social media, ανεξαρτήτως ηλικίας και χώρας προέλευσης! Η Ιταλίδα fashionista έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως µια από τις πλέον επιδραστικές fashion influencers στον πλανήτη. Αλλά πώς συνέβη αυτό; Πώς ακριβώς έγινε διάσηµη η Chiara και πώς χρησιµοποίησε τη δηµοσιότητά της για να χτίσει µια αυτοκρατορία µόδας γύρω από το όνοµά της;

Η Chiara Ferragni, σε ηλικία 33 ετών είναι ιδιοκτήτρια ενός από τα πλέον δηµοφιλή fashion blogs, του Τhe Blonde Salad, του δικού της fashion brand, και πλέον, µέλος του διοικητικού συµβουλίου της ιταλικής εταιρείας πολυτελούς µόδας, Tod’s. Επιπλέον, χάρη στην επιτυχία του blog της, στο Ιnstagram ο λογαριασµός της έχει ξεπεράσει τα 24 εκατοµµύρια followers και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Και όλα αυτά, τα κατάφερε έχοντας ως αφετηρία απλά µια “ξανθιά σαλάτα”, το blog της όπου η Chiara έγραφε και παρουσίαζε τις στιλιστικές της προτιµήσεις και το οποίο ξεκίνησε µόλις το 2009.

Η πρώτη της συλλογή The Chiara Ferragni Collection, λανσαρίστηκε µε πρωτοφανή επιτυχία το 2013 και συνεχίζει ακάθεκτη, µε τα κοµµάτια που κάνει feature στο λογαριασµό της η Chiara να ξεπουλάνε µέσα σε λίγες ώρες! Το 2013 ήταν επίσης η χρονιά όπου η δηµοφιλής blogger µετακόµισε στο Los Angeles, αγοράζοντας µια κατοικία στην υπερσικάτη συνοικία του Beverly Hills.

Η άνοδος της Chiara στο χώρο της βιοµηχανίας της Μόδας

Μόλις 2 χρόνια µετά την επιτυχία του λανσαρίσµατος της σειράς Chiara Ferragni Collection, το 2015 το Harvard Business School αφιέρωσε ένα case study στην εξέλιξη της καριέρας της. Την επόµενη χρονιά, το theBlondeSalad.com µεταµορφώθηκε από προσωπικό blog σε lifestyle website, προσθέτοντας µια πλατφόρµα e-commerce, η οποία εξυπηρετεί τη σειρά της Chiara. Επιπλέον, η Ferragni την ίδια χρονιά επέκτεινε τη δραστηριότητα του brand The Blonde Salad προσφέροντας και υπηρεσίες talent management, που εξυπηρετεί πρωτίστως τις αδελφές της Chiara, Valentina και Francesca Ferragni, αλλά και τον Manuele Mameli, προσωπικό hair stylist & Makeup Artist της Chiara αλλά και άλλων πολλών celebrities, καθώς και τη Marina di Guardo, µητέρα των αδελφών Ferragni.

Διατηρώντας την κινητικότητά της, συνεργάζεται µε τον Manuele Mameli το 2019 για το λανσάρισµα του “Beauty Bites masterclass”, µιας σειράς από limited edition µαθήµατα make-up & styling από τους 2 influencers. Με βασική ιδέα να φέρει τη διαδικτυακή εµπειρία των beauty tutorials στον πραγµατικό κόσµο τα Beauty Bites, λανσαρίστηκαν ως “the first beauty masterclass signed by Chiara and Manuele Mameli” και τα εισιτήρια για τις 2 ηµέρες του event έγιναν αµέσως ανάρπαστα. Στο χώρο του θεάτρου Vetra theater στο Μιλάνο στήθηκε µια σκηνή που αναπαρήγαγε το make-up room της Chiara ως το ιδανικό περιβάλλον για µαθήµατα styling, make-up αλλά και wellness µε τη µορφή ενός 2ωρου σεµιναρίου. Φυσικά η συµµετοχή των beauty brands ήταν αναµενόµενη µε εταιρείες όπως η Lancôme, της οποίας η Chiara ήταν ήδη πρέσβειρα, η Sephora και τα αρώµατα Viktor & Rolf, να συµµετέχουν τόσο στην οργάνωση όσο και στα give-aways του event.

Η επιτυχία του masterclass ήταν αδιαµφισβήτητη και βραβεύθηκε επίσης από το περιοδικό Glamour ως το “Best Beauty Masterclass of the Year”. Την ίδια χρονιά, το ντοκιµαντέρ γύρω από τη ζωή της µε τίτλο “Unposted” έκανε την πρεµιέρα του στο Κινηµατογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, κατακτώντας µια θέση ανάµεσα στα πλέον δηµοφιλή ιταλικά φιλµ στην ιστορία (διαθέσιµο πλέον και µέσω Amazon Prime).Δύο χρόνια µετά τα Beauty Bites, το 2021, η Chiara γίνεται µέλος του συµβουλίου της ιταλικής µάρκας πολυτελείας Tod’s.

Γάµος & οικογένεια

Όσο αξιοθαύµαστη και να είναι η πορεία της Chiara Ferragni, από blogger σε fashion icon και τώρα πλέον global fashion influencer, όπως συχνά δηλώνει και η ίδια, τα δύο της παιδιά είναι η µεγαλύτερή της επιτυχία. Η Chiara Ferragni έχει παντρευτεί τον Ιταλό τραγουδιστή Fedez το 2018. Ο γάµος τους, ένα ακόµα social media mega-event, έλαβε χώρα στην πόλη Noto της Σικελίας σε ένα palazzo του 18ου αιώνα, 6 µήνες µετά τη γέννηση του γιου τους, Leo. Το νυφικό της, από τον οίκο Dior, είχε κατακτήσει τα social media και όχι µόνο.Τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2021, γεννιέται η κόρη του ζευγαριού Vittoria.

Και η οικογένεια Ferragni είναι social media stars

H Marina di Guardo, η µητέρα της Chiara, είναι συγγραφέας και έχει προϋπηρεσία στον χώρο της Μόδας. Η ίδια είχε διατελέσει  υποδιευθύντρια του οίκου µόδας Blumarine και τα τελευταία δύο χρόνια εµφανίζεται ως contributing editor στην τηλεοπτική εκποµπή “Mattino Cinque”, του ιταλικού καναλιού Canale 5.

Η Chiara έχει δύο αδελφές, τη Valentina και τη Francesca, οι οποίες φαίνεται να έχουν και οι δύο κληρονοµήσει την οικογενειακή οµορφιά, αλλά όχι και την κλίση προς το χώρο της Μόδας. Τουλάχιστον όχι 100%: Το 50% που όντως σχετίζεται µε τη µόδα, η Valentina, είναι επίσης fashion influencer, η οποία πρόσφατα απέκτησε το δικό της brand, ονόµατι Valentina Ferragni Studio. Η Valentina σχεδιάζει και κατασκευάζει τη δική της σειρά κοσµηµάτων, made in Italy, σε συνεργασία µε Ιταλούς καλλιτέχνες και αργυροχρυσοχόους. Το έτερο 50%, η Francesca Ferragni, παρότι επέλεξε να ασχοληθεί επαγγελµατικά µε την Οδοντιατρική, έχει καταφέρει να αναδειχθεί και ως influencer στην Ιταλία, χάρη στη γενικότερη έκθεση που απολαµβάνει η οικογένεια.