E-bikes, το trend που αλλάζει τη ζωή μας!

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ήρθαν στη ζωή µας απότοµα, λίγο µετά την έναρξη της πανδηµίας, αλλά εν τέλει ήρθαν… για να µείνουν, ως ένα trend που έγινε αγαπηµένη συνήθεια! Το αστικό περιβάλλον δεν είναι πάντα ιδανικό για ποδηλασία όµως τα e-bikes άλλαξαν τα δεδοµένα και πλέον αποτελούν ένα εξαιρετικό µέσο εναλλακτικής µετακίνησης. Η ηλεκτρική υποβοήθηση που παρέχουν κάνει τη χρήση ξεκούραστη και άνετη, ακόµα και στις ανηφόρες, ενώ ανάλογα µε την αυτονοµία που προσφέρει η µπαταρία τους µπορείτε ακόµα και να… αποδράσετε από την πολύβουη πόλη µέσα σε ελάχιστο χρόνο! Είναι εύχρηστα, κατάλληλα για κάθε σωµατότυπο και ηλικία, ιδανικά για να κάνετε µια βόλτα στα µαγαζιά ή να απολαύσετε ένα καφέ/πρωϊνό χωρίς το -διαρκώς αυξανόµενο- µποτιλιάρισµα και η δυσκολία της στάθµευσης να σας χαλάσουν τη διάθεση. Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο φθάνετε ακριβώς στον προορισµό σας, ίσως και ταχύτερα απ’ότι µε το αυτοκίνητο, ενώ παρκάρετε… όπου θέλετε!

Και για όσους υποστηρίζουν ότι τα e-bikes σας αποθαρρύνουν από τη γυµναστική και τη φυσική δραστηριότητα, τα δεδοµένα δείχνουν το αντίθετο! Η προσπάθεια που θα καταβάλλετε ποδηλατώντας, ακόµα και µε υποβοήθηση, είναι αρκετά σηµαντική ώστε να ενεργοποιήσει τις αντίστοιχες µυϊκές σας οµάδες, µε ό,τι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για το σώµα σας και τη λειτουργία του οργανισµού σας. Άλλωστε, µπορείτε να ρυθµίσετε πανεύκολα, µέσω ενός πλήκτρου, το επίπεδο της ηλεκτρικής υποβοήθησης, ακόµα και να την απενεργοποιήσετε τελείως, ώστε να καταβάλλετε το… 110% της προσπάθειας, καίγοντας εκατοντάδες θερµίδες και ενεργοποιώντας τον µεταβολισµό σας. Win-win situation!

Το µόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το µοντέλο που σας αρέσει και ανάλογα µε το περιβάλλον στο οποίο κινείστε. City bikes για την πόλη και ασφάλτινες διαδροµές, hybrids για µικτή χρήση, e-MTB για όσες λατρεύετε το βουνό, τα trails και γενικά τις εκτός δρόµου καταστάσεις, ώστε να ξεφύγετε από τον φρενήρη ρυθµό της καθηµερινότητας… έστω για λίγο! Τα e-bikes όλης της οικογένειας µπορούν να µεταφερθούν εύκολα µε µια ειδική βάση αυτοκινήτου και σας ακολουθούν όπου κι αν πάτε, αλλά το σηµαντικότερο είναι πως επιτέλους µπορούν να αντικαταστήσουν το Ι.Χ. στην πόλη (ή εκτός αυτής), µε άνεση, στυλ και έναν άκρως φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα… ακόµα το σκέφτεστε;