Τις τελευταίες μέρες, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες και η προσοχή της διε- θνούς ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα έντονες, μέσα από δύο πρωτοβουλίες με ελληνικές ρίζες.
Πιο συγκεκριμένα, η ελληνικής καταγωγής Εύα Δουζίνα, Πρόεδρος του Ιδρύματος Rauch, απέστειλε επιστολή στον Ορ- γανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), με την υποστήριξη 160 υπογραφών από οργανώσεις και κοινότητες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι BlueMarine Foundation, Greenpeace Africa, Patagonia και Mission Blue, ζητώντας να εξαιρεθεί η καλλιέργεια σαρκοφάγων ψαριών από τη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια. Η επιστολή υπογραμ- μίζει τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από την καλλιέργεια σαρκοφάγων ψαριών, όπως η κατα- στροφή των λιβαδιών Ποσειδωνίας, οι μαζικοί θάνατοι ψαριών και η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και φορμαλδεΰδης.