Η κ. Βασιλική Αρτινοπούλου η νέα επιστημονικά υπεύθυνη για την ψηφιακή εφαρμογή Bright Sky του Ιδρύματος Vodafone

Το Ίδρυµα Vodafone, µε αφορµή τη δραστηριοποίηση του στον τοµέα Ψηφιακές εφαρµογές για την αντιµετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, ενίσχυσε τον Κύκλο Πρεσβευτών µε την ένταξη της Καθηγήτριας Βασιλικής Αρτινοπούλου ως ειδική εµπειρογνώµονα και Επιστηµονικά Υπεύθυνη για την ψηφιακή εφαρµογή Bright Sky. Η κ. Βασιλική Αρτινοπούλου είναι, µεταξύ άλλων, Καθηγήτρια Εγκληµατολογίας στο Τµήµα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου και πρώην Αντιπρύτανης, διεθνής εµπειρογνώµων σε θέµατα ανθρωπίνων δικαιωµάτων και εκλεγµένο µέλος Οργάνου Συνθήκης στον ΟΗΕ. Διευθύνει επίσης το Διεθνές ‘Ινστιτούτο για το Έγκληµα και την Ποινική Δικαιοσύνη’ του Ευρωπαϊκού Οργανισµού Δηµοσίου Δικαίου (EPLO).

Η δωρεάν ψηφιακή εφαρµογή Bright Sky έχει στόχο την υποστήριξη και ορθή πληροφόρηση οποιουδήποτε µπορεί να βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον.

Η εφαρµογή διαθέτει ευρύ τηλεφωνικό κατάλογο µε υπηρεσίες υποστήριξης και ερωτηµατολόγια για την αξιολόγηση του κινδύνου σε µια σχέση, καταρρίπτει µύθους σχετικά µε την ενδοοικογενειακή και τη σεξουαλική κακοποίηση και προτείνει βήµατα για τη βελτίωση της ασφάλειας στο διαδίκτυο. Προσφέρει επίσης ενηµερωτικό υλικό, ενώ παρουσιάζει πιθανά σηµάδια ενδοοικογενειακή κακοποίηση ή όσοι τυχαίνει να γνωρίζουν κάποιον από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον που βρίσκεται σε κίνδυνο.