Μαρία – Μισέλ Ρουβά: INFINITY CONSULTANCY & REAL ESTATE AGENCY

Στη Σόνια Χαϊμαντα

Όσο η Μαρία Μισέλ Ρουβά ξετυλίγει το νήµα του success story, ο συνειρµός, η σκέψη, η διαπίστωση έρχονται αυτόµατα: έχει περάσει ανεπιστρεπτί και έχει γίνει πλέον «Ιστορία» η παροχής λύσεων-«πακέτο» και τα «κάνω όλα» και στο Real Estate. Οι υπηρεσίες tailor made και του after sales service, δηλαδή η προσωποποιηµένη εξυπηρέτηση σύµφωνα µε τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά, αποτελούν κεντρική φιλοσοφία και προσέγγιση που υπηρετεί σε απόλυτο βαθµό ο όµιλος Εταιρειών Roula Rouva και το Infinity, ένα boutique agency που χρησιµοποιεί µόνο end to buyer υπηρεσίες, φροντίζοντας σε κάθε βήµα τον πελάτη και απογειώνοντας τη φήµη ενός αξιόπιστου real estate οργανισµού.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το success story του Ομίλου Εταιρειών Roula Rouva, μέρος του οποίου είναι και το Infinity; Συγκεκριμένα το μεσιτικό γραφείο με ποια στρατηγική καθιερώθηκε και για ποιους λόγους βραβεύθηκε στα International Property Awards στο Λονδίνο;

Έχουµε την χαρά να γιορτάζουµε φέτος τα 20 χρόνια παρουσίας του γραφείου µας στον χώρο του Real Estate. Αυτό απο µόνο του αποδεικνύει τη βαθιά γνώση του αντικειµένου και την επαγγελµατικότητα που έχουµε αποδείξει πως κατέχουµε. Κάθε χρόνο η ερώτηση που θέτουµε είναι “πως µπορούµε να γίνουµε καλύτεροι; ποιο κοµµάτι των υπηρεσιών που προσφέρουµε µπορούµε να εξελίξουµε και να αναδείξουµε” και πάνω σε αυτή τη βάση δηµιουργούµε τις καινούργιες µας παροχές.

Η στρατηγική µας ήταν ανέκαθεν πολύ απλή: “Πώς µπορώ να προσφέρω την καλύτερη εµπειρία στον πελάτη µου” και “πως θα τον ευχαριστήσω για την προτίµησή του σε εµένα”. Πάνω σε αυτά τα ερωτήµατα δηµιουργήθηκαν οι υπηρεσίες του tailor made και του after sales service, δηλαδή προσωποποιηµένη εξυπηρέτηση σύµφωνα µε τις ανάγκες του κάθε πελάτη ξεχωριστά, αλλά και της συνεχούς επικοινωνίας µε τον πελάτη ακόµα και µετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

Τα βραβεία απο τα International Property Awards αντικατοπτρίζουν και επιβεβαιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουµε και έχουµε την χαρά να βραβευόµαστε κάθε χρόνο ως Best Real Estate Agency, Best Real Estate Agency Marketing & Best Real Estate Agency Website απο το 2016 όπου και λάβαµε για πρώτη φορά συµµετοχή.

Τί σας ενέπνευσε να ειδικευτείτε σε ξενοδοχεία και ελίτ ακίνητα; Ποιες μοναδικές πτυχές της ελληνικής αγοράς ακινήτων σας προσέλκυσαν σε αυτή τη θέση;

Παρατηρώντας την αγορά και ερχόµενη σε επαφή µε αυτό τον κλάδο, είδα τη σαφή διαφορά µεταξύ οικιστικού και επαγγελµατικού ακινήτου σε όλο του το φάσµα. Το κοµµάτι του ξενοδοχειακού real estate έχει άλλη “γλώσσα” και χρειάζεται διαφορετική µεταχείριση, απο την αρχή µέχρι το τέλος. Θα µπορούσαµε να πούµε ότι είναι ένας καινούργιος “κόσµος” και αυτό ήταν που µε προσέλκυσε στο να τον µάθω καλύτερα.

Ποιες στρατηγικές χρησιμοποιείτε για να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες σας λαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας;

Χρησιµοποιούµε µόνο end to buyer υπηρεσίες, δηλαδή τα ακίνητα που αναλαµβάνουµε έχουν ελεγχθεί πριν τα αναλάβουµε, για αυτό και θεωρούµε τους εαυτούς µας boutique agency καθώς ο αριθµός των ακινήτων είναι συγκεκριµένος. Έχοντας λοιπόν επικοινωνία µε τους ιδιοκτήτες διασφαλίζουµε τη σωστή λήψη πληροφοριών και στοιχείων.

Η Ελλάδα έχει γίνει ένας όλο και πιο δημοφιλής προορισμός για επενδύσεις σε ακίνητα. Ποιους παράγοντες λαμβάνετε υπόψη όταν επιλέγετε ακίνητα που θα συμπεριλάβετε στο χαρτοφυλάκιό σας; Πώς διασφαλίζετε ότι οι πελάτες σας λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν επενδύουν στην ελληνική αγορά;

Η Ελλάδα µας ήταν και θα είναι στις πρώτες προτιµήσεις των επενδυτών για πολλούς λόγους. Ένας απο αυτούς είναι τα υψηλής ποιότητας ακίνητα σε ιδιαίτερες περιοχές µε µοναδικό φυσικό κάλλος αλλά και πολύ καλές αποδόσεις. Τα ακίνητα που επιλέγουµε πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις όπως µοναδικό location και υψηλό ROI. Για την καλύτερη διασφάλιση των πελατών µας σχετικά µε την παροχή συµβουλευτικών υπηρεσιών διεξάγουµε έρευνες αγοράς µε στοιχεία τα οποία τα συζητάµε µαζί τους έτσι ώστε να νιώθουν απόλυτα σίγουροι πως θα πάρουν την καλύτερη απόφαση.

Ποιες προκλήσεις έχετε αντιμετωπίσει στον κλάδο των ακινήτων και πώς τις έχετε ξεπεράσει; 

Προκλήσεις αντιµετωπίζουµε καθηµερινά καθώς ο κλάδος µας είναι ρευστός και χρειάζεται συνεχής αναπροσαρµογή στα καινούργια δεδοµένα. Εάν για παράδειγµα, αλλάξει κάποια νοµοθεσία σχετικά µε τον κλάδο των µεσιτικών τότε πρέπει άµεσα να κάνουµε τις απαραίτητες αλλαγές. Μην ξεχνάµε πως το real estate αποτελεί πυλώνα για την Οικονοµία της χώρας και είναι άρρηκτα συνδεδεµένο µε τις πολιτικοοικονοµικές εξελίξεις. Σίγουρα δυο απο τις πολύ µεγάλες προκλήσεις που αντιµετωπίσαµε ήταν η οικονοµικη κρίση αλλά και ο κορονοϊός ο οποίος άλλαξε άρδην το status quo του Real Estate. Τις ξεπεράσαµε παραµένοντας ψύχραιµοι, µε θετική σκέψη και καθηµερινή ενηµέρωση.

Τί συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να κάνει μια σημαντική επένδυση σε ακίνητα στην Ελλάδα;

Θα συµβούλευα όσους θέλουν να επενδύσουν στο Real Estate να απευθύνονται στους επαγγελµατίες µεσίτες για να διασφαλίζουν πως θα παίρνουν τις σωστές πληροφορίες και θα έχουν µια σωστή και αλάνθαστη αγοραπωλησία.

Με την αυξανόμενη εστίαση στη βιωσιμότητα και τις φιλικές προς το Περιβάλλον πρακτικές, πώς αντιμετωπίζει το γραφείο σας αυτές τις ανησυχίες στα ακίνητα που εκπροσωπείτε; Αναζητάτε ξενοδοχεία ή ακίνητα που ευθυγραμμίζονται με βιώσιμες πρακτικές;

Νοµίζω πως είναι πλέον γνωστό τοις πάσι πως οποιοδήποτε project δεν ανταποκρίνεται στα δεδοµένα της βιωσιµότητας, στο άµεσο µέλλον δεν θα υφίσταται καν. Είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουµε τον πλανήτη πάνω στον οποίο ζούµε εµείς αλλά και οι επόµενες γενεές. Το γραφείο µας σέβεται απόλυτα το Περιβάλλον για αυτό και οι ίδιοι έχουµε υιοθετήσει ανάλογες πρακτικές, όπως για παράδειγµα το paperless σύστηµα. Φυσικά και για τα ακίνητα τα οποία αναλαµβάνουµε φροντίζουµε να σιγουρευόµαστε πως πληρούν τα ανάλογα κριτήρια.

Σε ποιο βαθμό η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας ενισχύει τη δραστηριότητα και εγγυάται την επιτυχία του Infinity; 

Η τεχνολογία µας έχει βοηθήσει πολύ στο να µπορούµε να εξυπηρετούµε πελατολόγιο σε όλο τον κόσµο. Πλέον, µέσω της βιντεοκλήσης είναι δυνατή η υπόδειξη ακινήτου. Έτσι µπορούµε να πούµε µε σιγουριά πως η Τεχνολογία εκτός του ότι µας φέρνει όλους κοντά, έχει αποδειχθεί ένας πολύ δυνατός σύµµαχος του Real Estate.

Τέλος, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για το μεσιτικό σας γραφείο; Έχετε κάποια νέα έργα ή πρωτοβουλίες στα «σκαριά» που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Προς το παρόν η απόλυτη προσοχή µας είναι στραµµένη στο να χτίσουµε γερές βάσεις µε δυνατές συνεργασίες και αξιόλογο portfolio. Το µέλλον του Infinity σίγουρα προδιαγράφεται λαµπρό καθώς έχει δηµιουργηθεί µε Ευρωπαϊκά πρότυπα και έχει δοµηθεί έτσι ώστε να µπορεί να εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσµο. Η συµβουλευτική είναι ένα πολύ µεγάλο κοµµάτι του Infinity το οποίο θεωρούµε πως ολοκληρώνει το “χρυσό πακέτο” που προσφέρουµε στους πελάτες µας.

Related Post