Maria Rita Galli, CEO ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό φυσικού αερίου Δ. Μακεδονίας

Σύµβαση που ανατέθηκε στη Σωληνουργεία Κορίνθου από τον ΔΕΣΦΑ αφορά στην ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου που καλύπτει τη Δ.Μακεδονία και ανοίγει το δρόµο για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου της χώρας.

Πρόκειται για τον πρώτο αγωγό µεταφοράς φυσικού αερίου υψηλής πίεσης στην Ελλάδα, πιστοποιηµένο για µεταφορά έως και 100% υδρογόνου και έναν από τους πρώτους στην Ευρώπη. Αποτελεί µέρος του European Hydrogen Backbone, της απαιτούµενης υποδοµής υδρογόνου της Ευρώπης, για την επίτευξη των στόχων της για το κλίµα και την ενέργεια.

Η συνεργασία παρέχει µια τεχνικά και οικονοµικά εφικτή λύση για την ασφαλή µεταφορά υδρογόνου σε υψηλές πιέσεις µέσω σωλήνων χάλυβα µεγάλης διαµέτρου και υψηλής αντοχής. «Είµαστε πολύ χαρούµενοι που συνεργαζόµαστε µε τη Σωληνουργεία Κορίνθου, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές σωλήνων χάλυβα και κοίλων δοκών στον κλάδο µας, για την κατασκευή του νέου αγωγού στη Δ. Μακεδονία. Ο ΔΕΣΦΑ έχει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς του υδρογόνου ενώ εργάζεται εντατικά για να διασφαλίσει ότι το δίκτυό µας είναι 100% έτοιµο για τη µεταφορά και αποθήκευση ανανεώσιµων αερίων, όπως το υδρογόνο και το βιοµεθάνιο» δήλωσε η Maria Rita Galli, CEO ΔΕΣΦΑ.