Μέλος του Bureau της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του ΟΟΣΑ η Βασιλική Λαζαράκου

Η κ. Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εξελέγη στις 22 Νοεμβρίου 2022 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Bureau) της Επιτροπής για την Εταιρική Διακυβέρνηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το έτος 2023.

Η κ. Λαζαράκου είναι επίσης μέλος του ΔΣ (Management Board) της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO). Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι ένας διεθνής οργανισμός που εργάζεται για τη χάραξη «καλύτερων πολιτικών για καλύτερες ζωές» και είναι ενεργός σε ευρεία γκάμα πολιτικών από τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας έως την προώθηση ισχυρής εκπαίδευσης και την καταπολέμηση της διεθνούς φοροδιαφυγής.

Αποτελεί φόρουμ και κόμβο γνώσης για δεδομένα και αναλύσεις, ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών καθώς και ενημερώσεων σχετικά με τις δημόσιες πολιτικές και τη θέσπιση διεθνών προτύπων.