Panic button για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η βία κατά των γυναικών είναι μάστιγα της Κοινωνίας μας. Τα περιστατικά κακοποίησης έχουν αυξητική τάση και παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει βήματα για την εξάλειψη τους, εντούτοις οι ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν δείχνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να παρέχεται ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στα θύματα, για να βγουν από μια κακοποιητική σχέση και για να καταγγέλλουν με ασφάλεια φαινόμενα κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα Vodafone ανακοίνωσε τη δωρεά της ψηφιακής εφαρμογής “Panic Button” σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η καινοτόμος εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα που δέχεται επίθεση να ειδοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες με τη χρήση τεχνολογιών γεωεντοπισμού μπορούν να φτάσουν στο σημείο του στίγματος. Το Panic Button θα είναι κρυπτογραφημένο στα κινητά γυναικών που έχουν απευθυνθεί ή θα απευθυνθούν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή στα ειδικά συμβουλευτικά κέντρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και θα ελαχιστοποιεί τον απαιτούμενο χρόνο για την ειδοποίηση της Αστυνομίας σε περιστατικά βίας.