Σοφία Εφραίμογλου: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να πρωτοστατήσουν στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας»

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίµογλου, παραβρέθηκε στην 6η Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Οµάδας Εργασίας Ελλάδας – Ουκρανίας.

Στα άµεσα σχέδια του ΕΒΕΑ είναι η διοργάνωση επιχειρηµατικής αποστολής στην Ουκρανία το 2024 και η υπογραφή Μνηµονίου Κατανόησης, το οποίο θα αποτυπώσει και επίσηµα το πλαίσιο και τους πυλώνες της συνεργασίας µε το αντίστοιχο Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο της Ουκρανίας.

Μιλώντας στη Συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Οµάδας Εργασίας, η Πρόεδρος, µεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «παρά τη συνεχιζόµενη αβεβαιότητα ως προς τη διάρκεια του πολέµου, υπάρχουν σηµαντικές δυνατότητες, για την ενίσχυση των διµερών εµπορικών και επενδυτικών σχέσεων. Είναι σηµαντικό ότι ξεκινάµε από ένα καλό επίπεδο. Το διµερές εµπόριο Ελλάδας – Ουκρανίας είναι διαχρονικά πλεονασµατικό για τη χώρα µας, µε κυριότερα εξαγόµενα ελληνικά προϊόντα τα ορυκτέλαια και τα φρούτα. Ακόµα και στη διάρκεια του 2022 σηµειώθηκε άνοδος τόσο των ελληνικών εξαγωγών όσο και των εισαγωγών µας από την Ουκρανία.»