Βασιλική Τσαντίλα: WELLBEING & HOLISTIC HEALTH COUNSELOR CERTIFIED AYURVEDIC WELLNESS COACH & YOGA INSTRUCTOR

ΣΤΗ: Σόνια Χαϊμαντά

Aφήνοντας µια λαµπερή καριέρα στον τουρισµό, δηµιούργησε ένα νέο προορισµό που ακούει στο όνοµα Lalita Retreats, µε στόχο την ευεξία και την προσωπική αυτο-βελτίωση.

Έχοντας αφιερώσει τo πιο πρόσφατο -και καλύτερο- κοµµάτι της ζωής της στην αναζήτηση, εκπαίδευση και µελέτη αρχαίων τεχνικών σχετικά µε τη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού µας, η Βασιλική Τσαντίλα έχει έναν κεντρικό σκοπό: να ενεργοποιήσει ολιστικά κάθε γυναίκα που την εµπιστεύεται. Να συµβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της, επιτυγχάνοντας αρµονία πνεύµατος και σώµατος, µεγαλύτερη ισορροπία, ευεξία, υγεία και προσωπική ανάπτυξη.

Ως Wellbeing & Holistic Health Counselor, όραµά της είναι να καθοδηγήσει κάθε γυναίκα σε ένα νέο ταξίδι απελευθέρωσης, µε σκοπό να ανακαλύψει τις δυνατότητες των αισθήσεών της και να αφυπνίσει τη δύναµη της θηλυκότητάς της. Να συνδεθεί µε τη δική της αισθησιακή φύση, να ξεκλειδώσει τη σεξουαλική της ευτυχία και να εµβαθύνει τη σχέση µε τον εαυτό της, τον σύντροφό της αλλά και τον κόσµο.

Έτσι, δηµιούργησε τα Lalita Retreats.gr. Με πηγή έµπνευσης και οδηγό τη Lalita, τη Θεά που δίδασκε στις γυναίκες πώς να έρθουν σε επαφή µε την αληθινή τους φύση, δηµιούργησε ένα συναρπαστικό ταξίδι γυναικείας ενδυνάµωσης και ολιστικής απόλαυσης! Και όχι µόνο! Με οδηγό κάθε γυναικεία ανάγκη και προσδοκία, προσφέρει εµπειρίες για οµάδες και παρέες που θέλουν να ζήσουν µια ξεχωριστή απόδραση χαλάρωσης και αποτοξίνωσης από την καθηµερινότητα.

 Δεν θα σας ρωτήσουμε το τετριμμένο γιατί εγκαταλείψατε μια λαμπερή καριέρα στον Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία για να γίνετε Holistic Health Counselor, αλλά ποιες ποιότητες ή skills που αποκτήσατε από την προηγούμενη εμπειρία σας σας βοήθησαν στην τρέχουσα ιδιότητά σας;

Η ξενοδοχειακή βιοµηχανία είναι εξαιρετικά απαιτητική και κινείται µε γρήγορους ρυθµούς. Είναι σηµαντικό να επισηµάνω ότι όλα ξεκίνησαν από την προσωπική µου ανάγκη για αποφόρτιση από το εξαιρετικά απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, αλλά και την επιθυµία µου να δηµιουργήσω κάτι διαφορετικό που θα µε εξελίξει επαγγελµατικά. Έτσι ξεκίνησα παράλληλα να διοργανώνω µικρά retreats σε γυναίκες που είχαν την ίδια ανάγκη µε εµένα. Δηµιουργούσα µικρές αποδράσεις εκτός πόλης, µε µοναδικό σκοπό να προσφέρω σε κάθε γυναίκα ένα διάλλειµα, µια παύση από το απαιτητικό πρόγραµµα της καθηµερινότητας, δίνοντάς της συγχρόνως και όλα τα απαιτούµενα εργαλεία για µια καλύτερη, πιο ισορροπηµένη ζωή.

Για να δηµιουργηθούν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου απαιτείται, εκτός των άλλων, οργανωτικότητα, σεβασµός στην αξία του κάθε φιλοξενούµενου, καινοτόµες ιδέες και υπηρεσίες καθώς και εκλεπτυσµένη αισθητική. Μετά από 15 και πλέον χρόνια στο «τιµόνι» ξενοδοχειακών µονάδων, η εµπειρία που έχω αποκτήσει µε έχει οδηγήσει να αφουγκράζοµαι πολύ εύκολα τις ανάγκες ευεξίας, απόλαυσης και προσωπικής εξέλιξης που αναζητά η σηµερινή γυναίκα, µέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να διατηρήσει σε ισορροπία. Κάτι που έχω προσπαθήσει να δηµιουργήσω και να εντάξω στην σηµερινή µου ιδιότητα ως WellBeing & Holistic Health Counselor.

 Στην πραγματικότητα δεν διαφέρει και πολύ ο στόχος του ενός κλάδου με τον άλλο με τον οποίο ασχολείστε, η παροχή συγκλονιστικών εμπειριών σε ανθρώπους, η ξεκούραση, η χαλάρωση, το ταξίδι… έτσι δεν είναι;

Θα συµφωνήσω, τονίζοντας ότι για µένα είναι αδιαµφισβήτητη η σηµαντικότητα της εµπειρίας που βιώνει η κάθε γυναίκα που συµµετέχει στα Lalita Retreats που διοργανώνουµε. H Lalita αποτελεί µια οµάδα αφύπνισης, δηµιουργίας και γυναικείας ενδυνάµωσης. Έχουµε καταφέρει να δηµιουργήσουµε µια µεγάλη παρέα γυναικών που εµπνέει, στηρίζει και συνδέεται µε έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο. Αξιοποιούµε έναν µοναδικό συνδυασµό εργαλείων και τεχνικών µε σκοπό να προσφέρουµε ένα ταξίδι ενδυνάµωσης, ολιστικής απόλαυσης και προσωπικής εξέλιξης. Κάνοντας λοιπόν πράξη όλες τις εµπειρίες και τα ερεθίσµατα που έχω λάβει τόσα χρόνια, έχω πραγµατοποιήσει 20 και πλέον Lalita Retreats προσωπικής αυτο-βελτίωσης µε περισσότερες από 400 γυναίκες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Καθένα από αυτά είναι µοναδικό, δεν έχει επαναληφθεί και αποτελείται από ένα puzzle διαφορετικών εµπειριών και βιωµατικών σεµιναρίων.

 Γιατί τα Lalita Retreats απευθύνονται μόνο σε γυναίκες; Τί κοινό και τί ιδιαίτερο τα χαρακτηρίζει;

Η εναρκτήρια ώθηση το 2017, ήταν να δώσω την ευκαιρία σε κάθε γυναίκα να νιώσει ασφάλεια και εµπιστοσύνη και να ξεκινήσει να προσφέρει στον εαυτό της τις πολύτιµες παύσεις από την καθηµερινότητα, κάτι που όλες χρειαζόµαστε. Θυµάµαι, όταν πρωτοξεκίνησα να διοργανώνω αυτές τις µικρές αποδράσεις, ήταν σχεδόν άγνωστη η λέξη «retreat». Το µεγαλύτερο challenge που είχα τότε ήταν, να βοηθήσω τις γυναίκες να κατανοήσουν ότι η παύση και η «απόσυρση» είναι µέρος της αυτο-φροντίδας µας, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά κάτι απαραίτητο για την υγεία µας σε ολιστικό επίπεδο. Αυτό που έχουµε όλες οι γυναίκες κοινό σε κάθε ταξίδι είναι, η ανάγκη µας να χαλαρώνουµε, να φροντίζουµε τον εαυτό µας και να επενδύουµε στην εξέλιξη µας

 Πρόκειται για έναν φυσικό χώρο που έρχονται οι γυναίκες ή για μια κοινότητα γυναικών που κάνουν συνεδρίες online;

Τα Lalita Retreats πραγµατοποιούνται κάθε φορά σε προσεκτικά επιλεγµένα µικρά και ιδιαίτερα ξενοδοχεία ή ιδιωτικές βίλες. Οι υπηρεσίες που προσφέρουµε είναι εξαιρετικά επιλεγµένες ανάλογα µε την ανάγκη, την περίοδο και τη θεµατική ενότητα του retreat. Όλες όµως οι θεµατικές ενότητες αφορούν την ευεξία, την εσωτερική ισορροπία, την ενδυνάµωση της γυναικείας υγείας (γονιµότητα, κύκλος περιόδου, ολιστική διατροφή, µητρότητα, εµµηνόπαυση, libido κ.ά.) αλλά και την ενδυνάµωση της θηλυκότητας/ερωτισµού. Και ότι ακριβώς πραγµατοποιείται σε οµαδικό επίπεδο στα retreats, µπορεί να προσαρµοστεί και σε 1-1 mentoring για κάθε ενδιαφερόµενη, είτε online είτε δια ζώσης.

 Τί είναι ακριβώς το Qoya;

O Qoya είναι µια µέθοδος κίνησης του σώµατος και δηµιουργήθηκε µε την ιδέα ότι, µέσω της κίνησης, υπενθυµίζουµε στον εαυτό µας ότι ως γυναίκες είµαστε µοναδικές, αυθεντικές και ελεύθερες. Περιλαµβάνει στοιχεία yoga και mindfulness και η τεχνική του έχει ως σκοπό να βοηθήσει το γυναικείο σώµα να εκφράσει ελεύθερα αυτό που αισθάνεται. Ο χορός Qoya απευθύνεται σε κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας ή σωµατότυπου και δεν απαιτείται καµία προηγούµενη εµπειρία από την κάθε συµµετέχουσα για να χορέψει.

Γιατί αυτό που κατά κύριο λόγο προάγει ο Qoya είναι ότι, δεν έχει σηµασία πως φαίνεται η κίνηση µας, αλλά πως νιώθουµε το σώµα µας, καθώς αυτό απελευθερώνεται και κινείται ελεύθερα.

 Πως μπορεί μια γυναίκα να αντλήσει οφέλη από την ιδιότητά σας ως Ayurvedic Health Counselor;

H Ayurveda είναι ένα ολιστικό σύστηµα υγείας, το οποίο δηµιουργήθηκε πριν από 5.000 χρόνια. Ο πυρήνας της είναι ότι, αναγνωρίζει την µοναδικότητα του κάθε σώµατος σε συνδυασµό µε την ψυχική και πνευµατική κατάσταση του ατόµου και αντιµετωπίζει τον καθένα ως ένα διαφορετικό σύστηµα µε διαφορετικές ανάγκες. Η προσέγγιση εποµένως είναι ολιστική, και λαµβάνει υπόψη παράγοντες όπως, σε ποιο τύπο (dosha) ανήκουµε, ποιο είναι το lifestyle, και τί ποιότητα ύπνου έχουµε. Το γυναικείο σώµα αποτελείται και εξαρτάται από µια πληθώρα ορµονών και διαφορετικών καθηµερινών αναγκών. Εποµένως, χρειάζεται ακόµη µεγαλύτερη υποστήριξη για να έχει τη δυνατότητα να αντιµετωπίζει οτιδήποτε εµφανίζεται µε τρόπο φυσικό και κυρίως αποτελεσµατικό. Η Ayurveda δεν θεραπεύει απλά τα συµπτώµατα αλλά αναζητά την αιτία οποιασδήποτε ανισορροπίας και υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία και καλή υγεία ολιστικά (σώµα, πνεύµα, νους) και προληπτικά.

 Ποιο είναι το όραμά σας με τον ρόλο του Wellbeing & Holistic Health Counselor; 

Όραµα και στόχος µου είναι να υποστηρίξω και να βοηθήσω τις γυναίκες σε όποιο κύκλο της ζωής τους κι αν βρίσκονται, να ζήσουν µια απολαυστική ζωή µε εσωτερική ισορροπία και πληρότητα. Για το λόγο αυτό εκτός των retreats, δηµιουργούµε εξατοµικευµένα Tailor-Made προγράµµατα, 1 Day Workshops και Team Building εµπειρίες που σκοπό έχουν την ενδυνάµωση, την επιβράβευση, την επικοινωνία, την ανάγκη για αλλαγή. Εµπειρίες που συµβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών, επιτυγχάνοντας αρµονία πνεύµατος και σώµατος, µεγαλύτερη ισορροπία, ευεξία, υγεία και προσωπική ανάπτυξη.

 Τί είναι αυτό που σας ευχαριστεί στην αρχή μιας ημέρας και τί στο τέλος της;

Αυτές τις µέρες, µε συνεπαίρνει το τιτίβισµα των µικρών πουλιών πριν ξυπνήσει η πόλη. Το βράδυ, απολαµβάνω την ιεροτελεστία ενός golden milk ή ενός χαλαρωτικού Αγιουρβεδικού βοτανικού µίγµατος.

Δώστε μας 5 tips πως να καταλάβουμε ότι έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες σας…

Θα αναφέρω κάποια πολύ συνήθη συµπτώµατα που παρατηρώ αλλά και ανακαλύπτω στις γυναίκες που µε προσεγγίζουν.

Η χρόνια αίσθηση κόπωσης, εξάντλησης / burn out από τους πολλαπλούς ρόλους της καθηµερινότητας, οι διαταραχές ύπνου, οι διαταραχές κύκλου, η αντιµετώπιση των συµπτωµάτων της εµµηνόπαυσης, η µειωµένη libido ακόµα και οι επιθυµητές αλλαγές στο lifestyle για την ενίσχυση της απόλαυσης και της ικανοποίησης για τη ζωή, είναι κάποια από τα εµφανή συµπτώµατα των γυναικών που χρήζουν βελτίωσης.

Mini CV at a glance

Εκπαιδεύσεις – Πιστοποιήσεις

2022 – present: Feminine Somatic Mentor

2020 – 2022: Ayurvedic Health Councelor (600hr)

2021: Vaginal Steaming and pelvic floor health facilitator

2021 – 2022: Daring to Rest facilitator (guided meditation system for women bodies)

2018 – 2019: Qoya teacher – movement as medicine for women

2018: Hatha Yoga teacher (200hr)

Για να ενηµερώνεστε για τα νέα της Lalita Retreats follow

www.lalitaretreats.gr

IG: lalita_greece

FB: vasiliki.tsantila

Linkedin: vasiliki-tsantila

Related Post