«Women TechEU» από την Ε.Ε. για τις Γυναίκες στην πρώτη γραμμή της υπερπροηγμένης Τεχνολογίας

Την πρωτοβουλία «Women TechEU», εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα νέο πρόγραµµα της Ε.Ε. που στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις υπερπροηγµένης Τεχνολογίας που διοικούνται από Γυναίκες και παρέχει βοήθεια ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να πρωταγωνιστήσουν στον τοµέα της υπερπροηγµένης Τεχνολογίας του αύριο.

Το πρόγραµµα θα προσφέρει χρηµατοδοτική στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις που διοικούνται από Γυναίκες µε επιχορηγήσεις ύψους 75.000 ευρώ και καθοδήγηση και πλαισίωση υψηλής ποιότητας µέσω του προγράµµατος του ΕΣΚ για τη γυναικεία ηγεσία (Women Leadership Programme).

Η κ. Μαρίγια Γκαµπριέλ, Επίτροπος Καινοτοµίας, Έρευνας, Πολιτισµού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Μέσω της πρωτοβουλίας Women TechEU, θέλουµε να αυξήσουµε τον αριθµό των νεοφυών επιχειρήσεων που διοικούνται από Γυναίκες και να δηµιουργήσουµε ένα ευρωπαϊκό οικοσύστηµα υπερπροηγµένης Τεχνολογίας µε περισσότερη δικαιοσύνη και ευηµερία. Πιστεύουµε ότι η σηµερινή στήριξη σε Γυναίκες στον τοµέα της υπερπροηγµένης Τεχνολογίας θα αυξήσει τις πιθανότητές τους για επιτυχία και θα τονώσει το συνολικό ευρωπαϊκό οικοσύστηµα καινοτοµίας, ελκύοντας περισσότερα γυναικεία ταλέντα.»

Έως 50 ελπιδοφόρες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τοµέα της υπερπροηγµένης Τεχνολογίας από τα κράτη µέλη της Ε.Ε. και τις συνδεδεµένες χώρες θα χρηµατοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρώτης πιλοτικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της πρωτοβουλίας Women TechEU, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10/11/2021.