Από την ιστορικό και συγγραφέα Λυδία Παπαδάκη το zitimatagrafis.gr

Το zitimatagrafis.gr είναι ένας νέος ιστότοπος που δηµιουργήθηκε από την ιστορικό και συγγραφέα Λυδία Παπαδάκη και φιλοξενεί υπηρεσίες και αρθρογραφία γύρω από ένα ευρύ φάσµα θεµάτων σχετικών µε τη γραφή και την αφήγηση. Απευθύνεται σε όλα τα επαγγέλµατα γραφής αλλά και σε όσους και όσες γοητεύονται από τη γραφή ως µέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Στις σελίδες του οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα βρουν:

  • Δια ζώσης και διαδικτυακά επιµορφωτικά σεµινάρια. Το πρόγραµµα 2023-2024 εστιάζει στην Ψυχολογία της Γραφής µε webinars on demand αφιερωµένα στο σύνδροµο της λευκής σελίδας και στις θεραπευτικές χρήσεις της δηµιουργικής γραφής.
  • Ευέλικτα προγράµµατα ατοµικών συνεδριών προσαρµοσµένα στις ανάγκες των πελατών.
  • Υπηρεσίες δοµικής και γλωσσικής επιµέλειας µυθοπλαστικών και µη µυθοπλαστικών κειµένων µε την πλέον έγκριτη µεθοδολογία επιµέλειας και διόρθωσης που διδάσκεται στο ΕΚΠΑ.
  • Εµπεριστατωµένες γνωµοδοτήσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση παλαιών και πειραµατικών κειµένων.
  • Αρθρογραφία που προωθεί τον διάλογο µεταξύ Ιστορίας, Λογοτεχνίας, Φιλοσοφίας και Ψυχολογίας µε ανθρωπιστική-υπαρξιστική προσέγγιση των ζητηµάτων γραφής και αφήγησης. Οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες έχουν τη δυνατότητα να συµβάλλουν στην ανάπτυξη αυτού του διαλόγου µε δικά τους άρθρα γνώµης και έρευνας.
  • Blog µε τεχνικές και εργαλεία για τη βελτίωση και ανάπτυξη των συγγραφικών δεξιοτήτων.
  • Τακτικές αναρτήσεις εικόνων από τις οποίες οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες µπορούν να εµπνέονται για τη συγγραφή και δηµοσίευση Μικρών Αφηγήσεων (flash fiction) σε πεζό ή ποιητικό λόγο.
  • Newsletter µε ειδήσεις και σχόλια για τις επιπτώσεις της τεχνητής νοηµοσύνης στη γραφή και στον χώρο του βιβλίου.

Η διαδραστικότητα, η πολυφωνία και η διαλογικότητα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου ιστοτόπου, όπου τα ζητήµατα γραφής προσεγγίζονται µε τη µεθοδολογία της ερωτηµατοθεσίας και της διαλογικής γραφής και ανάγνωσης.

Related Post