Δήμητρα Μπαλτούνα: FOUNDER KERKETIA

Ποια είναι η «ιστορία» πίσω από τη δημιουργία της εταιρείας σας και πώς ξεκίνησε η ιδέα να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης σε επιχειρήσεις;

Η δηµιουργία της Kerketia είναι µια ιστορία πάθους, καινοτοµίας και αδιάκοπης επιδίωξης αριστείας στην παροχή ολοκληρωµένων υπηρεσιών επιχειρηµατικής υποστήριξης. Αντανακλά την αφοσίωσή µας στο να βοηθήσουµε τις επιχειρήσεις να ευδοκιµήσουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα, ενώ εµείς φροντίζουµε τα υπόλοιπα.

Η ιδέα προέκυψε από προσωπικές µας εµπειρίες για την αντιµετώπιση των προκλήσεων που αντιµετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη διαχείριση διαφόρων πτυχών των λειτουργιών τους. Διαπιστώσαµε ότι πολλοί επιχειρηµατίες και οργανισµοί, ειδικά νεοφυείς επιχειρήσεις και µικρές επιχειρήσεις, ήταν αδύνατο να αντιµετωπίσουν ταυτόχρονα το marketing, τις διοικητικές εργασίες και άλλες κρίσιµες λειτουργίες.

Με γνώµονα την επιθυµία να ανακουφίσουµε αυτά τα σηµεία πόνου, ξεκινήσαµε να δηµιουργήσουµε µια εταιρεία που θα χρησιµεύσει ως ενιαία λύση για υπηρεσίες υποστήριξης επιχειρήσεων από άκρο σε άκρο ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσµατικά και στρατηγικά.

Το ταξίδι ξεκίνησε µε τη δέσµευση να κατανοήσουµε τις µοναδικές ανάγκες κάθε πελάτη. Επενδύσαµε χρόνο στην έρευνα αγοράς, µιλήσαµε µε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εντοπίσαµε τα κενά στις υπάρχουσες προσφορές υπηρεσιών. Αυτή η διαδικασία µας επέτρεψε να προσαρµόσουµε τις υπηρεσίες µας για να αντιµετωπίσουµε τα συγκεκριµένα σηµεία πόνου που βίωναν οι επιχειρήσεις. Η δέσµευση για καινοτοµία και προσαρµοστικότητα έγινε ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητάς µας.

Σήµερα, η ολιστική προσέγγιση των υπηρεσιών µας, από στρατηγικό marketing και διαχείριση ψηφιακής παρουσίας έως αποτελεσµατικές διοικητικές λύσεις, µας κάνει να είµαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τις επιχειρήσεις, προσφέροντας ένα συνεργατικό ταξίδι προς την επιτυχία.

Πώς διαφοροποιείται η προσέγγισή σας στον τομέα του Μάρκετινγκ & Διοικητικών Υπηρεσιών σε σύγκριση με άλλες εταιρείες;

Η προσέγγισή µας ξεχωρίζει µέσω ενός συνδυασµού καινοτοµίας, εξατοµικευµένης προσοχής και δέσµευσης για αποτελέσµατα. Δίνουµε προτεραιότητα σε µια προσαρµοσµένη στρατηγική για κάθε πελάτη, αναγνωρίζοντας ότι µια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους δεν αποφέρει βέλτιστα αποτελέσµατα στο σηµερινό δυναµικό επιχειρηµατικό τοπίο.

Στο marketing, αξιοποιούµε τεχνολογίες αιχµής και αναλύσεις δεδοµένων για να αποκτήσουµε βαθιές γνώσεις για το κοινό-στόχο των πελατών µας. Αυτό µας επιτρέπει να αναπτύσσουµε εξαιρετικά στοχευµένες και αποτελεσµατικές καµπάνιες που έχουν απήχηση στα σωστά δηµογραφικά στοιχεία. Επιπλέον, η δηµιουργική µας οµάδα ευδοκιµεί στην καινοτοµία, προσφέροντας ελκυστικό περιεχόµενο που αιχµαλωτίζει το κοινό σε διάφορες πλατφόρµες.

Στις διοικητικές υπηρεσίες, η εστίασή µας είναι στην αποτελεσµατικότητα και την απρόσκοπτη λειτουργία. Επενδύουµε σε απλοποιηµένες διαδικασίες και προηγµένα εργαλεία για να διασφαλίσουµε ότι οι διοικητικές εργασίες των πελατών µας όχι µόνο αντιµετωπίζονται αποτελεσµατικά αλλά συµβάλλουν επίσης στη συνολική παραγωγικότητα. Η οµάδα µας κατανοεί τη σηµασία της προσαρµοστικότητας στον διοικητικό τοµέα, παρέχοντας επεκτάσιµες λύσεις που µπορούν να εξελιχθούν ανάλογα µε τις µεταβαλλόµενες ανάγκες των πελατών µας.

Επιπλέον, καλλιεργούµε ισχυρές σχέσεις µε τους πελάτες. Δεν βλέπουµε µόνο τους εαυτούς µας ως παρόχους υπηρεσιών αλλά ως στρατηγικούς εταίρους που επενδύουµε στην επιτυχία των πελατών µας. Η τακτική επικοινωνία και η συνεργατική προσέγγιση µας επιτρέπουν να ευθυγραµµίσουµε τις υπηρεσίες µας µε τους στόχους των πελατών µας, διασφαλίζοντας ένα επίπεδο αφοσίωσης και προσοχής στη λεπτοµέρεια που µας ξεχωρίζει στην αγορά.

Ουσιαστικά, η ξεχωριστή προσέγγισή µας βασίζεται σε έναν συνδυασµό εξατοµικευµένων στρατηγικών, τεχνολογικής ικανότητας και δέσµευσης για αριστεία, καθιστώντας µας την προτιµώµενη επιλογή για επιχειρήσεις που αναζητούν έναν πραγµατικά καινοτόµο και µε γνώµονα τα αποτελέσµατα συνεργάτη.

Ποιες τεχνολογίες και ψηφιακά εργαλεία χρησιμοποιείτε για την παρακολούθηση και την επικοινωνία έργων με τους πελάτες;

Στην Kerketia αξιοποιούµε µια σειρά από τεχνολογίες αιχµής και ψηφιακά εργαλεία για να εξασφαλίσουµε απρόσκοπτη διαχείριση έργων, διαφανή επικοινωνία και αποτελεσµατική συνεργασία µε τους πελάτες µας. Στόχος µας είναι να παρέχουµε µια βελτιωµένη και φιλική προς τον χρήστη εµπειρία που ενισχύει τη συνολική σχέση πελάτη-εταιρείας.

Για την παρακολούθηση και την επικοινωνία έργων, χρησιµοποιούµε κορυφαίες στον κλάδο πλατφόρµες διαχείρισης έργων, που µας επιτρέπει να δηµιουργούµε λεπτοµερή χρονοδιαγράµµατα έργων, να αναθέτουµε εργασίες και να παρακολουθούµε την πρόοδο σε πραγµατικό χρόνο.

Αυτό όχι µόνο διατηρεί τις εσωτερικές µας οµάδες οργανωµένες, αλλά παρέχει επίσης στους πελάτες µια σαφή εικόνα των ορόσηµων, των προθεσµιών και των επιτευγµάτων του έργου.

Εκτός από τα εργαλεία διαχείρισης έργων, χρησιµοποιούµε εκτενώς πλατφόρµες επικοινωνίας για να διευκολύνουµε τον συνεχή και διαφανή διάλογο µε τους πελάτες µας. Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι όσοι συµµετέχουν σε ένα έργο βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση και ότι τυχόν ενηµερώσεις, σχόλια ή ερωτήσεις µπορούν να αντιµετωπιστούν άµεσα.

Ως µέρος της δέσµευσής µας να παραµείνουµε στην πρώτη γραµµή των τεχνολογικών εξελίξεων, διερευνούµε ενεργά την ανάπτυξη της δικής µας πλατφόρµας. Στην παρούσα φάση έχουµε ολοκληρώσει το σχεδιασµό και συζητάµε µε εν δυνάµει επενδυτές. Αυτή η πλατφόρµα θα είναι προσαρµοσµένη στις συγκεκριµένες ανάγκες των πελατών µας, παρέχοντας έναν κεντρικό κόµβο για τη συνεργασία έργων, την επικοινωνία και την ανάλυση. Ο στόχος είναι να δηµιουργήσουµε µια προσαρµοσµένη λύση που όχι µόνο ενισχύει την προβολή του έργου, αλλά ενσωµατώνει επίσης προηγµένα αναλυτικά στοιχεία για να παρέχει στους πελάτες πολύτιµες πληροφορίες σχετικά µε τον αντίκτυπο και την επιτυχία των έργων τους.

Πώς προωθεί η εταιρεία σας την εκπαίδευση και την εξέλιξη του προσωπικού της για να ανταποκριθεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων;

Στην εταιρεία µας, αναγνωρίζουµε ότι το κλειδί της επιτυχίας στο δυναµικό επιχειρηµατικό τοπίο είναι ένα ευέλικτο και υψηλά καταρτισµένο προσωπικό. Για να διασφαλίσουµε ότι τα στελέχη µας µπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς µεταβαλλόµενες επιχειρηµατικές ανάγκες, δίνουµε προτεραιότητα σε µια ολοκληρωµένη προσέγγιση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη.

Η δέσµευσή µας για συνεχή µάθηση ξεκινά µε µια ενδελεχή αξιολόγηση των τάσεων της αγοράς, των τεχνολογικών εξελίξεων και των αναδυόµενων βέλτιστων πρακτικών. Αυτές οι πληροφορίες χρησιµεύουν ως βάση για το σχεδιασµό των εκπαιδευτικών µας προγραµµάτων, διασφαλίζοντας ότι το προσωπικό µας λαµβάνει ενηµερωµένες και σχετικές γνώσεις.

Επενδύουµε σε µια ποικιλία τρόπων εκπαίδευσης, συµπεριλαµβανοµένων τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών εργαστηρίων, σεµιναρίων και διαδικτυακών µαθηµάτων. Οι εσωτερικές εκπαιδευτικές συνεδρίες καθοδηγούνται από ειδικούς του κλάδου εντός του οργανισµού µας, αξιοποιώντας τον πλούτο της γνώσης και της εµπειρίας που υπάρχει στις οµάδες µας. Οι ευκαιρίες εξωτερικής εκπαίδευσης επιτρέπουν στο προσωπικό µας να επωφεληθεί από γνώσεις πέρα από τον άµεσο κλάδο µας, ενισχύοντας µια ευρύτερη προοπτική και µια βαθύτερη κατανόηση των παγκόσµιων επιχειρηµατικών τάσεων.

Επιπλέον, ενθαρρύνουµε τα µέλη της οµάδας µας να επιδιώξουν πιστοποιήσεις και να παρακολουθήσουν συνέδρια για να ενηµερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις στους αντίστοιχους τοµείς τους. Αυτό όχι µόνο ενισχύει τις ατοµικές τους δεξιότητες, αλλά συµβάλλει επίσης στη συνολική τεχνογνωσία του οργανισµού µας.

Η δέσµευσή µας στην εκπαίδευση εκτείνεται πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες και περιλαµβάνει την ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων. Κατανοούµε τη σηµασία της αποτελεσµατικής επικοινωνίας, ηγεσίας και συνεργασίας στο σηµερινό επιχειρηµατικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, παρέχουµε πόρους και εργαστήρια που ενδυναµώνουν το προσωπικό µας να ενισχύσει τις διαπροσωπικές και διαχειριστικές του ικανότητες.

Επιπλέον, έχουµε ένα πρόγραµµα καθοδήγησης που συνδέει έµπειρα µέλη της οµάδας µε εκείνους που είναι νεότεροι στον οργανισµό. Αυτό ενθαρρύνει τη µεταφορά γνώσης, προωθεί µια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης και παρέχει συνεχή υποστήριξη για επαγγελµατική ανάπτυξη.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές και αξίες που καθοδηγούν την εταιρεία σας στην παροχή υπηρεσιών της;

Στην Kerketia, η δέσµευσή µας για αριστεία καθοδηγείται από ένα σύνολο βασικών αρχών και αξιών που χρησιµεύουν ως θεµέλια για οτιδήποτε κάνουµε. Αυτές οι αρχές καθοδηγούν τις αλληλεπιδράσεις µας µε τους πελάτες, διαµορφώνουν την εταιρική µας κουλτούρα και καθορίζουν τα υψηλά πρότυπα που υποστηρίζουµε στην παροχή υπηρεσιών.

Πελατοκεντρική προσέγγιση: δίνουµε προτεραιότητα στην κατανόηση των µοναδικών αναγκών, των προκλήσεων και των στόχων τους για να προσαρµόσουµε τις υπηρεσίες µας ανάλογα. Η ικανοποίηση του πελάτη είναι το απόλυτο µέτρο επιτυχίας µας.

Καινοτοµία και προσαρµοστικότητα: σε ένα συνεχώς εξελισσόµενο επιχειρηµατικό τοπίο, αναζητούµε συνεχώς νέες και δηµιουργικές λύσεις, παραµένοντας µπροστά από τις τάσεις της αγοράς και τις τεχνολογικές εξελίξεις για να παρέχουµε υπηρεσίες αιχµής.

Ακεραιότητα και Διαφάνεια: πιστεύουµε στη µέγιστη ακεραιότητα. Επικοινωνούµε ανοιχτά και ειλικρινά µε τους πελάτες µας σε κάθε στάδιο της συνεργασίας µας.

Συνεργασία και οµαδική εργασία: η επιτυχία είναι µια συλλογική προσπάθεια. Καλλιεργούµε µια κουλτούρα οµαδικής εργασίας, ενθαρρύνοντας την ανοιχτή επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών. Οι διαφορετικές και ταλαντούχες οµάδες µας συνεργάζονται άψογα για να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσµατα για τους πελάτες µας.

Ποιότητα και Αριστεία: κάθε έργο, µεγάλο ή µικρό, υπόκειται σε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο για να διασφαλίσουµε ότι υπερβαίνουµε τις προσδοκίες των πελατών µας και διατηρούµε τη φήµη µας για αριστεία.

Συνεχής Μάθηση: η επιδίωξη της γνώσης είναι αναπόσπαστο κοµµάτι της κουλτούρας µας. Ενθαρρύνουµε τη συνεχή µάθηση, παρέχοντας ευκαιρίες επαγγελµατικής ανάπτυξης και εξέλιξης στα µέλη της οµάδας µας, διασφαλίζοντας ότι παραµένουν στην πρώτη γραµµή των αντίστοιχων τοµέων τους.

Κοινωνική Ευθύνη: οι επιχειρηµατικές µας πρακτικές καθοδηγούνται από ηθικούς λόγους και αναζητούµε ενεργά τρόπους να συνεισφέρουµε θετικά στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούµαστε.

Ευελιξία και Αποδοτικότητα: οι διαδικασίες µας έχουν σχεδιαστεί για να είναι προσαρµόσιµες, επιτρέποντάς µας να ανταποκρινόµαστε άµεσα στις µεταβαλλόµενες ανάγκες και να προσφέρουµε αποτελέσµατα µε ταχύτητα.

Ευηµερία Εργαζοµένων: δίνουµε προτεραιότητα σε µια υγιή ισορροπία επαγγελµατικής και προσωπικής ζωής, ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον και ευκαιρίες για προσωπική και επαγγελµατική ανάπτυξη.

Περιβαλλοντική διαχείριση: οι επιχειρηµατικές µας πρακτικές περιλαµβάνουν βιώσιµες πρωτοβουλίες και αναζητούµε ενεργά τρόπους για να µειώσουµε το αποτύπωµα άνθρακα και να προωθήσουµε την περιβαλλοντική διαχείριση.

Πώς συμβάλλει η εταιρεία σας στην κοινωνική ευαισθησία και σε προγράμματα υποστήριξης των γυναικών στον ψηφιακό χώρο;  

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, ιδιαίτερη έµφαση δίνουµε στην αντιµετώπιση του αυξανόµενου ποσοστού ανεργίας των µονογονεϊκών οικογενειών και των γυναικών γενικότερα, δίνοντας τη δυνατότητα σε αξιόλογες γυναίκες να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας λαµβάνοντας εκπαίδευση και επιλέγοντας τον επιθυµητό αριθµό ωρών εργασίας.

Η αφοσίωσή µας αντικατοπτρίζει την πεποίθησή µας ότι η διαφορετικότητα είναι δύναµη και η ενδυνάµωση των γυναικών δεν είναι µόνο ηθική επιταγή, αλλά και βασικός µοχλός καινοτοµίας και επιτυχίας στο ψηφιακό τοπίο. Σε ένα γενικότερα πλαίσιο, πιστεύουµε στις Ίσες Ευκαιρίες, στην Εκπαίδευση και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, στις Ευέλικτες Πολιτικές Εργασίας, και την Αναγνώριση.

Ποιες είναι οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον ψηφιακό χώρο και πώς η εταιρεία σας συμβάλλει στην υπέρβασή τους;

Οι προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι γυναίκες περιλαµβάνουν:

  • Υποεκπροσώπηση, τόσο ως προς την απασχόληση όσο και ως προς τους ηγετικούς ρόλους
  • Χάσµα αµοιβών µεταξύ των φύλων
  • Περιορισµένη πρόσβαση στις ευκαιρίες
  • Ισορροπία επαγγελµατικής και προσωπικής ζωής
  • Προκατάληψη και διάκριση λόγω φύλου
  • Έλλειψη προτύπων

Για την αντιµετώπιση αυτών των προκλήσεων, η εταιρεία µας εφαρµόζει µια πολύπλευρη προσέγγιση:

  • Εργαζόµαστε ενεργά για την αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών στην εταιρεία µας, ειδικά σε ηγετικούς ρόλους
  • Διασφαλίζουµε ότι οι γυναίκες στην εταιρεία µας έχουν ίσες ευκαιρίες για επαγγελµατική εξέλιξη, κατάρτιση και ανέλιξη
  • Για να υποστηρίξουµε την ισορροπία επαγγελµατικής και προσωπικής ζωής, εφαρµόζουµε ευέλικτες πολιτικές εργασίας που ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες
  • Επενδύουµε σε προγράµµατα κατάρτισης
  • Διατηρούµε αυστηρές πολιτικές κατά της µεροληψίας και κατά της παρενόχλησης για να έχουµε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας µε σεβασµό

Πώς ενθαρρύνετε τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στους τομείς του Project Management και του Event Management;

Προσπαθούµε να προσελκύσουµε µια ποικιλία ταλέντων, συµπεριλαµβανοµένων καταρτισµένων και ειδικευµένων γυναικών επαγγελµατιών, µέσω στοχευµένων προσπαθειών προβολής. Οι ηγετικές µας θέσεις είναι ανοιχτές σε άτοµα µε βάση την αξία, τις δεξιότητες και την εµπειρία, ανεξαρτήτως φύλου.

Έχουµε δηµιουργήσει προγράµµατα καθοδήγησης που συνδυάζουν έµπειρους επαγγελµατίες, συµπεριλαµβανοµένων γυναικών ηγετών εντός του οργανισµού µας, µε άτοµα που φιλοδοξούν να αναπτυχθούν στη Διαχείριση Έργων και τη Διαχείριση Εκδηλώσεων. Επενδύουµε σε προγράµµατα κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων που ενδυναµώνουν τις γυναίκες σε αυτούς τους τοµείς.

Ενθαρρύνουµε τις γυναίκες να συµµετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις δικτύωσης, συνέδρια του κλάδου και επαγγελµατικές οργανώσεις που σχετίζονται µε τη Διαχείριση Έργων και Εκδηλώσεων.

Η εταιρεία µας παρέχει υποστήριξη σε γυναίκες ώστε να ενταχθούν και να συµµετέχουν ενεργά σε επαγγελµατικές οργανώσεις που σχετίζονται µε τη Διαχείριση Έργων και τη Διαχείριση Εκδηλώσεων.

Προάγουµε µια εργασιακή κουλτούρα που εκτιµά τη διαφορετικότητα και τη συµµετοχή.

Η δέσµευσή µας στην ποικιλοµορφία των φύλων συµβάλλει όχι µόνο στην επιτυχία των οµάδων µας αλλά και στην καινοτοµία και την αριστεία των έργων και των εκδηλώσεών µας.

Πώς βλέπετε τον ρόλο των γυναικών στον ψηφιακό τομέα να εξελίσσεται στο μέλλον και πώς προτίθεστε να παραμείνετε πρωτοπόροι σε αυτήν την εξέλιξη;

Καθώς κοιτάζουµε προς το µέλλον, αναµένουµε ότι ο ρόλος των γυναικών στον ψηφιακό χώρο θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να εξελίσσεται µε πολλούς βασικούς τρόπους:

  • Αυξηµένη εκπροσώπηση στην ηγεσία
  • Εξειδίκευση στις αναδυόµενες τεχνολογίες
  • Αναµένουµε περισσότερες γυναίκες να ιδρύσουν και να ηγηθούν ψηφιακών startups, συµβάλλοντας στην ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών και λύσεων
  • Η δηµιουργία ισχυρών συστηµάτων υποστήριξης και ευκαιριών καθοδήγησης θα είναι ζωτικής σηµασίας για την ενίσχυση της επόµενης γενιάς γυναικών ηγετών στον ψηφιακό χώρο
  • Αναµένουµε ότι οι γυναίκες σε ψηφιακούς ρόλους θα συµµετέχουν ολοένα και περισσότερο σε διεπιστηµονικές συνεργασίες. Καθώς τα όρια µεταξύ των παραδοσιακών βιοµηχανιών θολώνουν λόγω της ψηφιακής ολοκλήρωσης, οι γυναίκες µε διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων θα διαδραµατίσουν κοµβικούς ρόλους σε συνεργατικά έργα.

Για να διασφαλίσουµε ότι η εταιρεία µας θα παραµένει στην πρώτη γραµµή αυτών των εξελίξεων, δεσµευόµαστε για τις ακόλουθες στρατηγικές:

  • Συνεχής Μάθηση και Προσαρµογή
  • Στρατηγικές συνεργασίες
  • Υποστήριξη για καινοτοµίες υπό την ηγεσία των γυναικών
  • Thought Leadership and Advocacy
  • Δηµιουργία χώρων εργασίας χωρίς αποκλεισµούς
Related Post