ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αναγνωρίζοντας τη σηµασία της εκπροσώπησης των Γυναικών στη Μηχανική, την Επιστήµη και την Τεχνολογία και συµµετέχοντας στην παγκόσµια προσπάθεια µείωσης του φυλετικού χάσµατος σε αυτούς τους τοµείς, το Πανεπιστήµιο Frederick ξεκινά εκστρατεία µε τίτλο To all women & girls: Join the journey in Engineering, Science and Technology.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα προσφερθούν υποτροφίες σε όλα τα κορίτσια που θα εγγραφούν κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2021-22 για να σπουδάσουν σε προγράµµατα Μηχανικής και Τεχνολογίας (προπτυχιακό επίπεδο) στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστηµίου Frederick.

Σύµφωνα µε την κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρο του Συµβουλίου του Πανεπιστηµίου Frederick: «Μέρος της πολιτικής µας είναι η διαχρονική προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενδυνάµωση όλων των Γυναικών και κοριτσιών ώστε να µπορούν να πετύχουν το µέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αυτή τη στιγµή, οι Γυναίκες αποκλείονται από τους κλάδους µε τη µεγαλύτερη ανάπτυξη και τους τοµείς που παρουσιάζουν εξαιρετικές προοπτικές απασχόλησης και όρους εργασίας. Αυτός ο άνισος αποκλεισµός δεν προκύπτει τυχαία. Πάρα πολλά κορίτσια περιορίζονται από προκαταλήψεις, κοινωνικούς κανόνες που επηρεάζουν τις επιλογές τους και στερεότυπα που τείνουν να θεωρούν πως τα επιστηµονικά µαθήµατα και επαγγέλµατα είναι αρσενικής φύσης. Στόχος µας είναι να εξαλείψουµε τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και να ενθαρρύνουµε περισσότερα κορίτσια να επιλέξουν σπουδές και επαγγελµατική σταδιοδροµία στους τοµείς αυτούς. Γι’ αυτό θα ενώσουµε δυνάµεις µας µε πετυχηµένες Γυναίκες στους τοµείς που µπορούν να αποτελέσουν πηγή έµπνευσης για τα κορίτσια.»

Νατάσσα Φρειδερίκου

Πρόεδρος του Συµβουλίου του Πανεπιστηµίου Frederick