Φιλλίπα Μιχάλη: στο «τιμόνι» της ΝΝ Hellas

Η Φιλίππα Μιχάλη με σχεδόν μια 25ετία στον ασφαλιστικό κλάδο, είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στην NN Hellas, τη μεγαλύτερη- βάσει παραγωγής ασφαλίστρων το 2023- ασφαλιστική στην Ελλάδα.

Η Φιλίππα Μιχάλη, ξεκίνησε να εργάζεται στον χρηματοοικονομικό τομέα όταν ακόμα σπούδαζε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώ κατέχει και Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Allianz ΑΕΔΑΚ.

Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάδος, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011 ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ, από το 2013, είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business). Από το 2013 συμμετείχε στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάδος αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Αυτό τη βοήθησε να ανελιχθεί στους κόλπους της εταιρείας μέχρι που το 2015 έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδας. Και έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το τιμόνι πολυεθνικής ασφαλιστικής στην Ελλάδα. Αφού παρέμεινε περίπου 8 χρόνια στα ηνία της Allianz Ελλάδος, ήρθε η «μεταγραφή» στη NN Hellas.

Για το 2024, η κ. Μιχάλη περιμένει πολλά και θεωρεί ότι θα είναι «μια χρονιά συναρπαστική και γεμάτη δυνατότητες» όπως είπε πριν λίγες εβδομάδες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. «Το 2023 καταφέραμε πολλά. Για τη νέα χρονιά, στόχος μας να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξέχαστες στιγμές και να πετυχαίνουμε μαζί! Let’s create magic 2024» ήταν το σύνθημα της έμπειρης CEO της εταιρείας.

Related Post