Η Estée Lauder εγκαινιάζει το πρόγραμμα Emerging Leaders Fund για την υποστήριξη της επόμενης γενιάς γυναικών που επαναπροσδιορίζουν την ηγεσία

Η  Este Lauder, η ναυαρχίδα της The  Este Lauder Companies Inc., ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του  Este Lauder Emerging Leaders (ELEL) Fund, ενός φιλανθρωπικού ταµείου στο πλαίσιο του  Este Lauder Companies Charitable Foundation. Αποστολή του ELEL Fund είναι να επαναπροσδιορίσει την ηγεσία, υποστηρίζοντας µια νέα γενιά αναδυόµενων γυναικών ηγετών και αµφισβητώντας τα στερεότυπα των φύλων στον τοµέα αυτό. Το Ταµείο θα στηρίξει παγκόσµιους οργανισµούς που παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, καλλιεργούν υποστηρικτικές κοινότητες και υποστηρίζουν ανερχόµενες ηγέτιδες µε τολµηρό όραµα αλλαγής.

Η  Este Lauder πραγµατοποίησε µια αρχική επένδυση ύψους 1 εκατ. δολαρίων στο ELEL Fund, το οποίο θα στηρίξει οργανισµούς που σχετίζονται µε την αποστολή αυτή. Η Vital Voices, ένας παγκόσµιος µη κερδοσκοπικός οργανισµός που επενδύει σε γυναίκες ηγέτες, έχει επιλεγεί ως ο πρώτος συνεργάτης του προγράµµατος του ELEL Fund, το οποίο ξεκινά τον Ιούλιο του 2022. Πρόσθετες επιχορηγήσεις από το Ταµείο ELEL θα ανακοινωθούν το επόµενο έτος.

Παγκόσμια έκθεση για την ηγεσία και το φύλο από την Este Lauder

Για να αποκτήσει µια βαθύτερη κατανόηση των αντιλήψεων για την ηγεσία και τις προκαταλήψεις λόγω φύλου σε όλο τον κόσµο, η µάρκα  Este Lauder ανέθεσε στην Glocalities, ένα διεθνές πρακτορείο έρευνας αγοράς, µια παγκόσµια µελέτη σε περισσότερους από 5.700 άνδρες και γυναίκες σε 11 χώρες. Η έρευνα αποκάλυψε πώς ενώ εξακολουθούν να επικρατούν προκαταλήψεις και στερεότυπα σχετικά µε το φύλο στον τοµέα της ηγεσίας, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες εκτιµούν τις ίδιες ιδιότητες σε έναν ηγέτη – αξιοπιστία, ακεραιότητα και αφοσίωση – οι οποίες δεν συνδέονται µε το φύλο. Ωστόσο, ενώ ηγετικές ικανότητες, όπως η δύναµη και η αποφασιστικότητα, εκτιµώνται εξίσου στους άνδρες και στις γυναίκες, συνδέονται πιο έντονα µε τους άνδρες. Η µελέτη αποκαλύπτει τα εµπόδια και τις λύσεις για την προώθηση της ηγεσίας χωρίς αποκλεισµούς φύλου.

«Η κληρονοµιά της µάρκας  Este Lauder, που µετρά 75 χρόνια, δείχνει τι µπορεί να επιτύχει µια γυναίκα µε όραµα», δήλωσε ο Stéphane de La Faverie, Global Brand President,  Este Lauder & AERIN Beauty και Group President, The  Este Lauder Companies. «Μέσω του έργου του  Este Lauder Emerging Leaders Fund και των συνεργατών του προγράµµατος, θα υπερασπιστούµε τις γυναίκες, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν και να ηγηθούν στους χώρους εργασίας τους και στις κοινότητές τους. Θέλουµε να επαναπροσδιορίσουµε τι σηµαίνει να είσαι ηγέτης και τα εφόδια που χρειάζονται για να ηγηθείς. Θέλουµε να δούµε περισσότερες γυναίκες σαν την  Este Lauder στον κόσµο.»

Το πρόγραμμα VV Visionaries Leadership Program σε συνεργασία με το ELEL Fund

Το  Este Lauder Emerging Leaders Fund επέλεξε το Vital Voices, έναν παγκόσµιο µη κερδοσκοπικό οργανισµό που επενδύει σε γυναίκες ηγέτες που αναλαµβάνουν τις µεγαλύτερες προκλήσεις του κόσµου, ως τον πρώτο επίσηµο συνεργάτη του προγράµµατος και αποδέκτη της επιχορήγησης. Με κοινή αποστολή την προώθηση των γυναικών και τον επαναπροσδιορισµό της ηγεσίας, το ELEL Fund και Vital Voices δηµιούργησαν ένα προσαρµοσµένο διαδικτυακό και πρόγραµµα ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων για επερχόµενους ηγέτες παγκοσµίως. Οι συµµετέχοντες στο πρόγραµµα θα ενταχθούν στην κοινότητα Vital Voices που αποτελείται από περισσότερες από 20.000 γυναίκες σε 184 χώρες (αιτήσεις στη διεύθυνση vitalvoices.org).

«Στο Vital Voices έχουµε διαπιστώσει ότι οι γυναίκες ηγούνται µε διαφορετικό τρόπο, και αυτή η διαφορά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κόσµος µας», δήλωσε η Alyse Nelson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύµβουλος του Vital Voices. «Η συνεργασία µας µε το  Este Lauder Emerging Leaders Fund θα εντοπίσει ανερχόµενες γυναίκες ηγέτες µε τολµηρό όραµα για θετική αλλαγή και θα τους παρέχει τις δεξιότητες, το δίκτυο και τους πόρους που χρειάζονται για να κάνουν αυτό το όραµα πραγµατικότητα.»