Κωνσταντίνα Μπελεγρίνου, Data Analyst, Αnytime, Interamerican, “Στις Γυναίκες αξίζει ισότιμη αντιμετώπιση και ίσες επαγγελματικές ευκαιρίες”

H Anytime σχεδίασε και ολοκλήρωσε τον οργανωσιακό της µετασχηµατισµό, υιοθετώντας ένα νέο σύγχρονο µοντέλο εργασίας το οποίο δίνει ιδιαίτερη έµφαση στην ανάπτυξη και την ενδυνάµωση των ανθρώπων, καθώς και στον οµαδικό τρόπο εργασίας µε λιγότερες ιεραρχικές βαθµίδες. Με αυτό τον τρόπο δηµιουργήθηκε χώρος για την καλλιέργεια καινοτόµων ιδεών και την ανάδειξη νέων ταλέντων, στο πλαίσιο ενός συστήµατος διοίκησης που αναγνωρίζει την αξία κάθε εργαζοµένου. Δύο νεότερα στελέχη της Anytime Interamerican, η Κωνσταντίνα Μπελεγρίνου, Data Analyst, Αnytime, INTERAMERICAN και η Μαρία Γιαννούλη, Digital Marketer & Brand Advocate, Αnytime, INTERAMERICAN, ανοίγουν τα «χαρτιά» τους στο «Women In Digital» και αποκαλύπτουν τα µυστικά της επιτυχίας ενός συµπεριληπτικού επαγγελµατικού περιβάλλοντος.

Τί πιστεύετε ότι έχει αλλάξει μετά την πανδημία στην επαγγελματική θέση των γυναικών;

Η πανδηµία επέφερε σηµαντικό αντίκτυπο τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελµατικό επίπεδο στον ρόλο της γυναίκας. Παρόλα αυτά η προσαρµογή της ήταν επιβεβληµένη, για αυτό για ακόµα µια φορά µπόρεσε να αντεπεξέλθει, εκµεταλλευόµενη την ευέλικτη µορφή εργασίας και τις τεχνολογικές καινοτοµίες, συνδυάζοντας τους πολλαπλούς ρόλους που έχει ως επαγγελµατίας, σύζυγος, σύντροφος, µητέρα, κόρη, φίλη. Έτσι, αν και βρέθηκε στην πρώτη γραµµή, κατάφερε να συνεχίζει να εξελίσσεται, κατακτώντας απαιτητικές θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και της αξίζει ισότιµη αντιµετώπιση και ίσες επαγγελµατικές ευκαιρίες.

Πόσο έχει συμβάλλει η διαφοροποίηση στον τρόπο εργασίας (τηλε-εργασία) και η αναβάθμιση των ψηφιακών skills των υπαλλήλων στο εργασιακό περιβάλλον;

Είναι γεγονός ότι η «επιβεβληµένη» αρχικά τηλεργασία λόγω της Covid-19 άλλαξε το εργασιακό περιβάλλον και οδήγησε σε αναβάθµιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των υπαλλήλων και κατ’ επέκταση σε υψηλότερη παραγωγικότητα. Στην Anytime η µέρα 0 µάς βρήκε αµέσως έτοιµους, αφού από την πρώτη στιγµή όλοι οι υπάλληλοι συνεχίσαµε τη δουλειά µας στο µέρος που επιλέξαµε. Με σύµµαχο την κατάλληλη τεχνολογία, µπορέσαµε να παραµείνουµε συνδεδεµένοι µε τους συναδέλφους και µε τους πελάτες µας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία εργασίας µας, αυξάνοντας την επικοινωνία και υποστηρίζοντας τις επιχειρηµατικές αποφάσεις της εταιρείας µας, αλλά και την προσωπική µας ανάπτυξη. Η τηλεργασία οδήγησε σε νέα µοντέλα οργάνωσης πιο ευέλικτα, πιο αποδοτικά, πιο συµµετοχικά, µε θετικά αποτελέσµατα για όλους εµάς τους εργαζόµενους, αλλά και την κοινωνία συνολικά.

Ποια στοιχεία του δικού σας χαρακτήρα βοηθούν και ενισχύουν την επιχειρηματική κουλτούρα και τη δύναμη της Anytime;

Στην καθηµερινότητά µου, στις προσωπικές κι επαγγελµατικές µου σχέσεις, προσπαθώ να συµπεριφέροµαι µε ενσυναίσθηση. Βάζω τον εαυτό µου στη θέση του άλλου και αναλογίζοµαι πώς µπορεί να σκέφτεται. Θα έλεγα ότι τα στοιχεία του χαρακτήρα µου που ενισχύουν την επιχειρηµατική κουλτούρα και δύναµη της Anytime είναι ο σεβασµός, απέναντι σε όλους όσους συνεργάζοµαι καθηµερινά, αλλά και στις ανάγκες και στις επιθυµίες των πελατών µας.