Η γκαρνταρόμπα μας στη… xώρα του Κασμίρ

Κασμίρ σημαίνει πολλά πράγματα. Μια εξωτική χώρα με μεγάλη ιστορία, μια κοιλάδα αποξηραμένη στα σύνορα της Ινδίας και του Πακιστάν. Η γη που δημιούργησε ο σοφός Kashyapa, αλλά και το πιο ακριβό και πολυτελές νήμα στον κόσμο: το κασμιρένιο μαλλί, το οποίο χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ανήκει στα πλέον περιζήτητα πλεκτά υφάσματα.

Ζακέτα με κλειστή στρογγυλή λαιμόκοψη από 100% κασμίρι

Άλλη μια από τις φετινές τάσεις είναι η στρογγυλή λαιμόκοψη στις ζακέτες. Επέστρεψε δυναμικά από τα 90s και είναι ιδανική για αυτό το Φθινόπωρο καθώς προσδίδει αυτήν την προσεγμένη εμφάνιση που θέλουμε να έχουμε στο γραφείο ή τις εξόδους μας. Επιλέξτε μια σε κάποιο χρώμα πέραν των τετριμμένων, όπως αυτή σε σκούρο φούξια που βρήκαμε στο Marks & Spencer από 100% κασμίρι για άνετη εφαρμογή και μέγιστη απαλότητα.

Μπλούζα από Modal και Ultralight Cashmere

Αρχικά, πρέπει να επενδύσουμε σε basic κομμάτια που μπορούν να «σταθούν» κάτω από τα ταγιέρ ή τα κοστούμια μας και να σεταριστούν τέλεια με τα παντελόνια μας. Αυτά τα κασμιρένια μακρυμάνικα από την Intimissimi είναι οι ιδανικές επιλογές, καθώς στρώνουν πάνω στη σιλουέτα μας και έχουν όμορφες λεπτομέρειες σε λαιμό και μανίκι. Ειδικά το σομόν χρώμα, αποτελεί μια δυνατή τάση φέτος.

Κολάν με Κασμίρι και Rib πλέξη

Φέτος, τα κολάν έχουν επιστρέψει δυναμικά στη Mόδα. Για να μην δείχνουν σαν ρούχα ‘σπιτιού’ όμως, καλό θα ήταν να επενδύσουμε σε κάποιο κομμάτι από ποιοτικά υλικά. Βρήκαμε αυτό που ψάχναμε στο e-shop της Calzedonia, με το συγκεκριμένο κολάν με κασμίρι και rib πλέξη να αποτελεί μια ιδανική λύση για κάθε έξοδο, σε συνδυασμό με τα αγαπημένα μας μποτάκια.

Μπλούζα από Ultralight Cashmere

Για τις βραδινές μας εμφανίσεις, θέλουμε την ιδανική μπλούζα και τη βρήκαμε στο διαχρονικά classy Falconeri και στο χρώμα της Magenta. Με μια διακριτική γραμμή μπροστά και πίσω, είναι διαχρονική και στιλάτη ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μπει μέσα από το παντελόνι, συνοδεύοντάς το τέλεια. Αποκαλύπτει το ντεκολτέ όσο πρέπει.

Σακάκι από ανάμεικτο μάλλινο και κασμίρ

Φυσικά, δεν γίνεται να λείπει ένα κασμιρένιο σακάκι από την ντουλάπα μας. Μια ιδανική πρόταση είναι ένα κλασικό μαύρο, όπως αυτό το ανάμεικτο από την Benetton. Είναι casual και ευέλικτο ενώ συνδυάζει την απαλότητα ενός πουλόβερ με τη λειτουργικότητα ενός μπλέιζερ. Ταιριάζει με τα πάντα και έχει 2 τσέπες.