Το Community Fund της Airbnb υποστηρίζει το Women on Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών στην Ελλάδα

Η Airbnb ανακοίνωσε τους δικαιούχους των επιχορηγήσεων του Community Fund για το 2023, συµπεριλαµβανοµένης της ΜΚΟ Women on Top, για την επαγγελµατική ενδυνάµωση των γυναικών και την ισότητα των φύλων στην Ελλάδα. Το Women on Top είναι µία από τις πάνω από 120 ΜΚΟ που έλαβαν επιχορηγήσεις από το Community Fund της Airbnb το 2023.

Το Community Fund της Airbnb ιδρύθηκε το 2020 ως µέρος της δέσµευσης της εταιρείας να µοιραστεί την επιτυχία της µε τους ενδιαφερόµενους φορείς και πρόκειται να διανείµει 100 εκατοµµύρια δολάρια µέχρι το τέλος του 2030 για την ενίσχυση κοινοτήτων σε όλο τον κόσµο.

Το Women on Top είναι µια οργάνωση αφιερωµένη στην επαγγελµατική ενδυνάµωση και την ισότητα των γυναικών στον χώρο εργασίας. Ιδρύθηκε το 2012, µε το όραµα ενός κόσµου όπου οι γυναίκες και τα κορίτσια µπορούν να γίνουν ό,τι επιθυµούν. Η οργάνωση έχει παρουσιάσει πολλούς τρόπους µε τους οποίους µπορούν να ενδυναµωθούν οι γυναίκες στην Ελλάδα, µεταξύ των οποίων 1300 συνεργασίες για καθοδήγηση και συµβουλευτική (mentoring), πάνω από 300 ενεργούς µέντορες στην πλατφόρµα του WoT, 2500 συµµετέχοντες σε σεµινάρια επαγγελµατικής ανάπτυξης και ενδυνάµωσης, 12 µελέτες, πάνω από 200 συνεργασίες µε εταιρείες και οργανισµούς και πάνω από 5500 εκπαιδευµένα στελέχη.

Η Στέλλα-Γεωργία Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top σχολίασε: «Η επιχορήγηση από το Community Fund της Airbnb θα βοηθήσει το Women On Top να µεγιστοποιήσει τον αντίκτυπό του σε ό,τι αφορά την επαγγελµατική και οικονοµική ενδυνάµωση των γυναικών στην Ελλάδα, µε έµφαση στις γυναίκες από ευάλωτες οµάδες του πληθυσµού. Το ποσό της επιχορήγησης θα αξιοποιηθεί για τη δηµιουργία του πρώτου hub γυναικείας ενδυνάµωσης στην Αθήνα και την υλοποίηση προγραµµάτων που στοχεύουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων απασχολησιµότητας, επιχειρηµατικότητας, ηγεσίας, χρηµατοοικονοµικού αλφαβητισµού, ψηφιακών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων κλιµατικού εγγραµµατισµού των ωφελούµενών µας.»

Related Post