VODAFONE ΕΛΛΑΔΑΣ: Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τους τρόπους µε τους οποίους η τεχνολογία γίνεται σύµµαχος των γυναικών στην µάχη κατά των διαχωρισµών µε βάση το φύλο, παρουσίασε η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, στο Inclusivity Lounge που διοργάνωσε το Women On Top, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum VIII. Η Μαρία Σκάγκου µίλησε για τις πρωτοβουλίες που αναλαµβάνει η Vodafone, ώστε να συµβάλλει στην άµβλυνση των προκλήσεων που αντιµετωπίζουν οι γυναίκες σε σχέση µε την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια, αλλά και την εργασία.

Όπως τόνισε, «η δραστηριότητα του Ιδρύµατος Vodafone βασίζεται στο γεγονός πως η συνδεσιµότητα και η τεχνολογία µπορούν να αντιµετωπίσουν τις πιο σηµαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής µας».

Επίσης παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσµατα από την ανάπτυξη της εφαρµογής «Panic Button», αναφέρθηκε στην προσαρµογή της διεθνούς αναγνωρισµένης εφαρµογής του Ιδρύµατος Vodafone «Bright Sky» στην Ελλάδα. Ανέφερε ορισµένες από τις πρωτοβουλίες της εταιρείας για τη δηµιουργία ενός ανοιχτού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για κάθε εργαζόµενη της Vodafone Ελλάδας, όπως: εκτεταµένα προγράµµατα ενηµέρωσης και εκπαίδευσης εργαζοµένων, υβριδικό µοντέλο εργασίας µε αυξηµένο χρόνο εργασίας από το σπίτι, άδεια µετ’ αποδοχών για κάθε γονέα ανεξαρτήτου φύλου οποιαδήποτε στιγµή µέσα στους πρώτους 18 µήνες από τη γέννηση, που έχουν ως αποτέλεσµα,  το 43% των εργαζοµένων της Vodafone να είναι γυναίκες, ενώ 3 στα 5 µέλη του Δ.Σ. της Vodafone Ελλάδας είναι γυναίκες, επίσης.

Related Post