Bayan Al Durabi: H πρώτη γυναίκα πιλότος της ακαδηµίας Emirates Flight Training Academy

H Bayan Al Turabi αποτελεί την πρώτη διεθνώς δόκιµο πιλότο που αποφοίτησε από την ακαδηµία Emirates Flight Training Academy. Η ιστορία της Bayan αποτελεί έµπνευση, υπογραµµίζοντας ταυτόχρονα τη σηµασία της παρουσίας των γυναικών στις αεροµεταφορές.

Η επιτυχηµένη πορεία της Bayan ως δόκιµος στην ακαδηµία Emirates Flight Training Academy αποδεικνύει ότι, µέσα από την αποφασιστικότητα, το όνειρο µπορεί να γίνει πραγµατικότητα. Η Bayan µοιράζεται την προσωπική της ιστορία, ευελπιστώντας ότι θα ενθαρρύνει κι άλλες νέες γυναίκες να αναζητήσουν µια καταξιωµένη επαγγελµατική πορεία στις αεροµεταφορές, ή τουλάχιστον να κατανοήσουν ότι, εφόσον το επιθυµούν και το αποφασίσουν, µπορούν να πραγµατοποιήσουν τα όνειρά τους. «Από πολύ µικρή είχα τεράστια επιθυµία να εξερευνήσω τον κόσµο. Καθώς δεν είχα γνωρίσει ποτέ γυναίκα πιλότο, δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα µπορούσα να διεκδικήσω µια καριέρα στην αεροπορία. Μέχρι που είδα την αδερφή µου να πιλοτάρει αεροπλάνο για πρώτη φορά. Όταν άκουσα τη φωνή της από το µεγάφωνο, παρουσιάστηκε µπροστά µου µια νέα δυνατότητα να συνδυάσω το πάθος µου για τα ταξίδια µε µια καριέρα. Το να τη βλέπω να χαράσσει µια επιτυχηµένη πορεία µε ενέπνευσε και µε ενθάρρυνε να ακολουθήσω τα βήµατά της.»

Σχετικά µε την εκπαίδευση στην ακαδηµία Emirates Flight Training Academy και τι την έκανε µοναδική, η Bayan είπε: «Το εκπαιδευτικό πρόγραµµα στην ακαδηµία είναι διαφορετικό, καθώς δεν εκπαιδευόµαστε µόνο σε µονοκινητήρια αεροσκάφη αλλά και σε τζετ, κάτι που δεν γίνεται στις περισσότερες ακαδηµίες εκπαίδευσης πιλότων. Εκτός από τους 6 προσοµοιωτές, οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη κίνηση και προσφέρουν µια ρεαλιστική εµπειρία πτήσης µε πραγµατικό αεροπλάνο, οι εκπαιδευτές της ακαδηµίας παρέχουν επίσης τεράστια υποστήριξη, καθώς µας καθοδηγούν στις εκπαιδεύσεις µας, διαµορφώνουν τις δεξιότητές µας και µας προετοιµάζουν µακροπρόθεσµα ως ανερχόµενους σµηναγούς.»

Ο Σµηναγός Abdulla Al Hammadi, Αντιπρόεδρος της ακαδηµίας Emirates Flight Training Academy, δήλωσε σχετικά: «Η ακαδηµία Emirates Flight Training Academy έχει δεσµευτεί να προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους φιλόδοξους και ενθουσιώδεις νέους που θέλουν να γίνουν πιλότοι. Η ακαδηµία µας προσφέρει ένα παγκοσµίως κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραµµα, στο οποίο διδάσκουν έµπειροι εκπαιδευτές από όλον τον κόσµο, και που περιλαµβάνει προηγµένες εκπαιδευτικές µεθόδους και τεχνολογίες, προσφέροντας πρόσβαση χωρίς αποκλεισµούς προς όλους τους κατάλληλους υποψηφίους. Η ακαδηµία είναι περήφανη για την πρώτη φοιτήτρια που αποφοίτησε και θα αποτελεί µια πολύ ικανή νεαρή αεροπόρο. Η Bayan είναι έξυπνη, φιλόδοξη και επιµελής. Πιστεύω ότι έχει ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον και πολλές δυνατότητες να συνεισφέρει στις εγχώριες και παγκόσµιες αεροµεταφορές. Είναι γεγονός ότι υπάρχει παγκόσµια έλλειψη πιλότων και, στην ακαδηµία Emirates Flight Training Academy, στόχος µας είναι να συνεισφέρουµε στην παγκόσµια αεροπορία προετοιµάζοντας τις µελλοντικές γενιές καταξιωµένων και φιλόδοξων πιλότων, από τα ΗΑΕ στον υπόλοιπο κόσµο.»